Warning: Creating default object from empty value in language_initialize() (line 499 of /home/ostanqznew/domains/ostan-qz.ir/public_html/includes/language.inc).
Warning: Creating default object from empty value in language_initialize() (line 499 of /home/ostanqznew/domains/ostan-qz.ir/public_html/includes/language.inc).
Warning: Creating default object from empty value in language_initialize() (line 499 of /home/ostanqznew/domains/ostan-qz.ir/public_html/includes/language.inc).
تهیه کننده: مهندس یاور عابدی
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، گرایش شبکه های کامپیوتری
کارشناس ارشد مدیریت دولتی، مدیریت تحول
مقدمه
بدون شک امروزه، مهاجرت روستائیان به عنوان یکی از مسائل و دغدغه های جدی مدیران و مسئولین این حوزه می باشد که اهدافی چون استفاده بهینه از منابع طبیعی، افزایش تولید در راستای امنیت غذایی، تعادل جمعیتی و ... را به دنبال دارد. با ورود بشر به هزاره سوم که از آن به عنوان عصر اطلاعات و گسترش دنیای مجازی یاد می کنند، جهان رویکرد جدیدی در پیش گرفته و در حال ورود به تاریخ و جغرافیای متفاوت شده است.
راهکارهایی برای افزایش منابع درآمدی پایداردر شهرداریها
الهام فریدوند _ کارشناس دفتر امور شهری و شوراها
توسعه ی اقتصادی، هدف اصلی هرکشوردرجهت بهبودسطح استانداردزندگی میباشد و توسعه ی شهرها به عنـوان مجموعه ای که یک کشورراتشکیل میدهند، ازمنابع مهـم توسـعه محسـوب مـی شـود . شـهرداری بـه عنـوان، یکـی ازنهادهای مردمی است که وظیفه ی خدمت رسانی به شهرنشینان برای تأمین خواسته های اولیـه زنـدگی شهرنشـینی وپس ازآن تلاش برای رسیدن به شهری توسعه یافته را بر اساس ماده 55 قـانون شـهرداری هـا بـه عهـده دارد . طـی چنددهه ی اخیر، باتوسعه سریع شهرها و رشد بی رویه جمعیت وبزرگ شدن محدودههای شهری، ابعادوحجم وظـایف شهرداریها، چندین برابرشده است. درواقع امروزه شهرداریهادراکثرکشورهای توسعه یافته بـه عنـوان یکـی ازانـواع دولـت هـای محلـی، دراداره ی شهرها وعرضه ی کالاهاوخدمات عمومی محلی، نقش مهم وبرجسته ای به عهده دارند. معرفی منابع نوین درآمدی، میتوانددرپایداری توسعهی شهری نقش مهمی را ایفا کند، که ازمبانی مهم آن میتـوان به چگونگی تأمین درآمدشهرداریها به عنوان رکن اصلی مدیریت شهری اشاره کـرد . زنـدگی شهرنشـینی امـروزی هزینه های بسیاربالایی برای شهرداریها دارد و هرروزبه آن افزوده میشود. اداره ی مطلـوب شـهرها و ارایه ی خـدمات مناسب به شهروندان وهدایت پروژههای عمرانی مستلزم دستیابی به منابع درآمدپایدار و جدیداست. افزایش درآمدشهرداریها درایران، مستلزم افزایش کارایی در روشهای فعلـی کسـب درآمـد یاجسـتجوی منـابع جدیددرآمدی است. اگرچه از زمان تصویب قانون خودکفایی درآمدی شهرداریها، تلاشهایی برای تـأمین درآمـد واستقلال آنهاازدولت انجام شده است، ولی این تلاشهاچندان مؤثرنبوده است.
روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی
طبیعت در دل خود پدیده های بسیاری دارد که بعضی از آنها می تواند برای انسان خطر ساز باشد. این خطرات تحت عنوان بلایای طبیعی یاد می شوند. و بر اساس میزان خطرپذیری انسان و داشته هایش می تواند زمینه ساز بروز شرایط بحرانی شود.
برای شناخت هر پدیده در جهان، لازم است ابتدا ازآن تعریف مناسب و نسبتاً جامعی داشته باشیم، چرا که بدون دانستن تعریفی مناسب ازآن نمیتوان به ذات پدیده پی برد و آن را به خوبی درک نمود. بنابراین در ادامه تعاریف مختصری راجع به بحران، انواع بحران و مدیریت بحران ارائه می گردد.
کارشناس مسئول حوادث غیرمترقبهاداره کل مدیریت بحران استان
1- اهمیت آب
«و الله انزل من السماء ماء فاحیا به الارض بعد موتها ان فی ذلک لایه لقوم یسمعون».سوره مبارکه نحل ـ آیه 65«و خداوند از آسمان ها باران را فرستاد تا زمینی را پس از مرگ زنده گرداند و البته در این کار آیاتی است برای آنان که سخن حق را می شنوند.» آب مهم ترین ماده حیات و آبادانی است. این ماده سرآغاز حیات و جزء اصلی تمام موجودات زنده است. براساس نظریه تکامل، آب، متان و آمونیاک ترکیبات اصلی اولیه موجود در جو زمین هستند که عامل تولید نخستین آمینو اسید می باشند. این جسم به عنوان نقطه آغازین حیات جانوری شناخته می شود.درصد بالایی از جرم هر سلول زنده را آب تشکیل می دهد. آب بخش عمده ای از شکبه وسیع سلولی بدن انسان را تشکیل می دهد و بدون وجود آب حیاتی نخواهد بود. در تمدن بشری آب اهمیت ویژه ای دارد. در ایران باستان آب را یکی از چهار رکن اساسی (آب، خاک، باد و آتش) می دانستند.
در قرآن کریم پنجاه و شش آیه در مورد پیدایش و اهمیت آب و وابستگی حیات به این ماده ارزشمند آورده شده است.
تهدیدمتغیرهای زیست بوم انسانی بدون شک پیامدها وعواقب ناگواراجتماعی وسیاسی رابه دنبال خواهدداشت .مهاجرت،گرسنگی،حاشیه نشینی،نابودی کشاورزیومحیط زیست،مرگ گونه های جانوری وگیاهی، ،مرگ تالابها ،نشست زمین وتهدیدسلامت عمومی شهروندان ازمصادیق بحران آبی کشورایران است.براساس اسنادسازمان ملل ایران در آینده خشک تر و داغ تر خواهد شد و یکی از دلایل آن عملکردی است که در نتیجه حرکت به سوی توسعه وجوددارد.درحالی وزیرمحترم نیروخبرازواردات آب به ایران می دهدکه ذخایراستراتژیک آب به حدمنفی کاهش پیدانموده است. میزان آب در دسترس کشورِ در حال حاضر از 130 میلیارد مترمکعب به 110 میلیارد مترمکعب تنزل داشته و در مقابل مصرف به شدت افزایش یافته است. همچنین بنابر آمارها متوسط بارش کشور در سالهای اخیر به 207 میلیمتر رسیده و از سوی دیگر با توجه به اینکه درجه حرارت کشور 1.2 درجه بالا رفته، تبخیر منابع آبی افزایش یافته است.
شهرهای امروز زنجیره ای متشکل از طرح ها و برنامه های شهری هستند . ارتباط میان این طرح ها و تاثیرات متقابل آنها در سطوح کلان ، میانی و محلی به عنوان یک ضرورت منطقی قابل تامل و تعمق می باشد .
استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشگاه پیام نور استان
یکی از بلایای طبیعی که انسان را از بدو خلقت تاکنون تهدید کرده ، زلزله و خرابیهای ناشی از این پدیده است . چه تمدن های کهن و باشکوهی که همین پدیده طبیعی آنها را از بین برده است . داستان قارون و کاخش که در قرآن به آن اشاره شده ، زلزله ای که قوم ثمود را از صفحه روزگار محو کرد و حتی قابل لمس تر از آن ، تمدن 3200 سال پیش در قیطره تهران که بواسطه زلزله شدید و ویرانگر زیر خروارها خاک مدفون شد .
روابط عمومی هنر و علم برقراری ارتباط با مخاطبان دستگاههای اداری و غیراداری است تا علاوه بر در اختیار قرار دادن و انتشار اطلاعات لازم، نسبت به دریافت، دستهبندی و انتقال نقطهنظرات و دیدگاههای آنها به مدیران ارشد سازمان و یا دستگاه خود اقدام کند. در این فرآیند، سازمانی موفق است که توانسته باشد با ایجاد تفاهم، جلب نظر و همراهی مخاطبانش، میزان مقبولیت و مشروعیت خود را در جامعه ارتقاء دهد.
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی (گرایش مالی) و مدرسدانشگاه
مقدمه
بودجه شاهرگ حیاتی دولت است، زیرا دولت تمامی فعالیتهای مالی خود را در چهارچوب قانون بودجه انجاممی دهد. از سوی دیگر از آنجا که در سیستم بودجه ریزی سنتی عوامل مهمی چون اثربخشی، کارایی، صرفه جویی و بازدهی درقبال صرف منابع نادیده گرفته می شوند لذا ازمنابع بدرستی استفاده نشده و حتی به هدر می روند. یکی از راه کارهای مطرح جهت استفاده و مدیریت بهتر بودجه استفاده از بودجه عملیانی به جای بودجه ریزی سنتی است.
تحولات و پیچیدگیهای عصر حاضر نیاز دولتها را جهت اعمال تدابیری منطقی به خصوص اقدام به برنامه ریزی صحیح، تصمیم گیری و مدیریت علمی و ایجاد هماهنگی در امور مربوط به نیازمندیهای جوامع مطرح ساخته است. استفاده از روشهای نوین بودجه بندی علاوه بر این که از کندی کار دستگاههای دولتی و اسراف اموال عمومی جلوگیری می کند، در پیشبرد مقاصد اجتماعی و اقتصادی نیز بسیار مؤثر بوده و دولت ها از این طریق می توانند منابع ملی را به نحو عادلانه و مطلوب در بین اهداف مطلوب جامعه توزیع می نمایند.
با توجه به مزایای بودجه عملیاتی و نقایص و کاستی های بودجه ریزی سنتی موجود کشور، لزوم اجرای بودجه عملیاتی به عنوان یک روش نوین در بودجه ریزی سنتی به شدت احساس می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش در پی آن است که بودجه عملیاتی را در مرحله اجرای بودجهمورد بررسی قرار دهد. به این ترتیب که ابتدا مروری بر مطالعات انجام شده صورت خواهد گرفت. سپس مدلی مفهومی برای بودجه ریزی عملیاتی ارائه می گردد.